RÓLUNK

A Salida Tánc Sport Egyesület 1998-ban alakult, Hajdúböszörményben, azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a tánckultúrát, és a magas színvonalú táncoktatást városunkban. Az egyesületbe 6 éves kortól bárki jelentkezhet, aki szereti a táncot, korhatár nélkül.

Lehet tanulni, versenytáncokat, formációkat, divattáncokat, történelmi társastáncokat, ezek mellett, folyamatosan indulnak diákoknak, felnőtteknek társastánctanfolyamok,vállalok szalagavatótáncok és jegyespároknak bemutató táncok betanítását.

A már hozzánk járó gyerekek rendszeresen vesznek részt, klubközi, regionális, területi, országos táncversenyeken és Európa Bajnokságokon ahol igen jó eredménnyel szerepelnek. Legkiválóbb eredményeink, a Magyar Látványtánc Sportszövetség többszörös Területi, Magyar és Európa bajnokai vagyunk, illetve számos versenyen dobogós helyezést értünk el. Rendszeresen veszünk részt helyi, környékbeli és külföldi fellépéseken, bemutatókon.

A táncnak nagyon jó hatása van, fejleszti a fizikai és lelki állóképességet, a ritmusérzéket, koncentráló képességet, önbizalmat, szépérzéket, előadókészséget, alkalmazkodó képességet, a társas kapcsolatokat, illetve kikapcsolódást nyújt, felszabadítja a bennük lévő feszültségeket. Rendkívül jó sport, hiszen átmozgatja minden testrészünket, karban tartja az összes izmunkat. Mindemellett szoros barátságok és akár szerelmek is kialakulhatnak az évek alatt.

Minden év júniusában, megrendezzük, a már hagyománnyá vált színvonalas Salida gálát, a hajdúböszörményi Művelődési Ház színháztermében. Az elmúlt években mindig nagy érdeklődés mellett, telt ház előtt mutathatták be a gyerekek tudásukat.